CENTRES MENORS D’EDAT

Coneix els riscos “reals” que corren els nostre menors en el món d’Internet?

Sap que les xarxes socials poden utilitzar les seves fotografies per a la publicitat?

El desconeixement, per part dels menors/tutors/representants, de com es manegen les nostres dades personals en el món tecnològic és la causa de molts problemes reals.

Els menors estan especialment protegits per la LOPD i, com a empresa, tenir cura i protegir les seves dades es converteix en una obligació molt important.

És fonamental, en aquests casos, obtenir un consentiment per part de l’interessat si és major de 14 anys i dels pares o tutors si el menor té menys de 14 anys.

És important assegurar-se que el consentiment per part dels pares o tutors és real i cert, és a dir, que no és un consentiment que, per exemple, hagi signat el mateix menor fent-se passar per ells.

També cal informar dels drets que té a l’hora d’accedir a les dades que l’empresa ha recopilat i com van a utilitzar-se aquestes dades.

Cal parar atenció de que només es podran recollir dades dels pares o tutors per a possibilitar el contacte amb ells en cas de ser necessari ja que, per exemple, les dades laborals dels pares són propietat d’aquests i, llevat que tinguem autorització per la seva banda, no podem recopilar-les ni tractar-les.

Aquests requisits i obligacions s’apliquen a qualsevol empresa: escoles, metges, clubs esportius, dentistes; independentment del sector en què desenvolupin la seva activitat.

Si l’empresa té un nivell alt de protecció, perquè recull dades mèdiques, per exemple, els requisits i obligacions són més estrictes.

El veritablement important és conèixer els riscos, causes, drets, problemàtica, etc. i transmetre-ho als menors d’una manera natural, per poder així evitar mals majors.

Contacti amb nosaltres i l’informarem!

 

El curs de formació de Menors d’Edat i LOPD que no et pots perdre!