CURS MESURES INFORMÀTIQUES

Cada quan necessitem canviar les contrasenyes d’accés a la informació?

Quina informació ha de contenir la còpia de seguretat?

¿El núvol d’Internet és segur per emmagatzemar les dades de la nostra empresa?

Les mesures informàtiques que es prenen per protegir la informació són una part fonamental en el compliment de la Llei i en la continuïtat del nostre negoci.

Nosaltres t’ensenyem, de forma fàcil i senzilla, com complir amb les mesures informàtiques exigides per la Llei.

  • Identificació i Registre d’Equips: Per tenir un correcte control dels equips de l’empresa és necessari identificar i registrar-los tots per aplicar les mesures de seguretat i que no hi hagi cap que pugui ser susceptible d’incomplir la llei.
  • Control d’Accés: Cal tenir un estricte control d’accés a les dades i, per tant, als equips de l’empresa. No es poden deixar les dades accessibles a qualsevol persona i cal restringir els permisos a qui realment té necessitat d’accés.
  • Contrasenyes Segures: La importància de tenir una contrasenya segura es passa per alt moltes vegades. Paraules comuns solen ser utilitzades en contrasenyes com el nom del nostre fill, la data de naixement. Hem d’evitar l’ús d’aquestes contrasenyes i triar contrasenyes que suporten la “força bruta” o la “enginyeria social” a l’hora d’intentar desxifrar-les.
  • Accessos restringits: Com comentàvem en el control d’accés, les dades només han d’estar accessibles a qui realment està autoritzat i les necessita.
  • Bloqueig d’Equips: Els equips han de poder bloquejar-se, per exemple, davant l’absència de l’usuari perquè altres persones sense autorització no puguin accedir-hi.
  • Antivirus: És imprescindible l’ús de programes antivirus, i fins i tot anti-malware per evitar el robatori de dades.
  • Optimització de navegadors i historial: El nivell de seguretat dels navegadors és una cosa que poques vegades configurem però que resulta un factor molt important a l’hora d’evitar intrusions i robatori de dades.
  • Clàusules LOPD: Cal informar els receptors dels nostres mails o als usuaris que naveguen en les nostres pàgines web de la nostra política de privacitat, del nostre ús de Cookies i de com poden sol·licitar els drets ARCO davant nostre.
  • Registre de Programari: Saber quin programari es té instal·lat és fonamental per saber si les dades personals que emmagatzemem són compartides amb algú o estan protegides en els nostres equips.

Contacta amb nosaltres i t’informarem!

 

El curs de formació de Mesures Informàtiques i LOPD que no et pots perdre!